Sastāvdaļas:
vesela vista, 5 kartupeļi, 2 lauru lapas, 5 smaržīgie pipari, 3 ķiploka daiviņas, sāls, pipari, rozmarīns, karijs, sarkanās paprikas pulveris, eļļa cepšanai, tukša alus pudele
Vistu nomazgā un nosusina. Ierīvē ar sāli, pipariem un rozmarīnu. Alus pudelē iekšā liek sasmalcinātas lauru lapas, smaržīgos piparus un ķiploka daiviņas, pārlej ar karstu ūdeni. Pudeli liek uz cepamās plāts, virsū sēdina vistu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liek cepties vistiņu.
Nomizo kartupeļus un sagriež daiviņās, pārslaka ar eļļu, uzber sāli, kariju, paprikas pulveri. Kad vistiņa cepusies 30 min, to ņem ārā un pie tās kājām kārto kartupeļus. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz gatavs.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru