Sastāvdaļas:
120 g sviesta, 200 g cukura, 2 olas, 200 g miltu, 2 t.k. cepamā pulvera, 120 ml piena, 2 t.k. vaniļas cukura, šķipsniņa sāls, 150 g žāvētu augļu pēc izvēles
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Bļodā sakuļ sviestu ar cukuru un vaniļu, pa vienai pievieno olas un samaisa. Sakultajam sviestam pievieno miltu maisījumu, pienu un žāvētos augļus.
Mīklu pilda kēksa veidnītēs, kas izklātas ar papīra formiņām. Jāaizpilda ne vairāk kā 3/4 veidnes, jo kēksi cepoties pacelsies.
Cep 25 min pie 180 grādiem. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt- gatavs.
Dekorē ar kausētu šokolādi.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru