piektdiena, 2013. gada 4. janvāris

Cepts cūkas stilbs


Sastāvdaļas:
Cūkas stilbs 1-2.5 kg, 6-10 ķiploka daiviņas, 2 ēd.k. graudaino sinepju, sāls, eļļa.

Cūkas stilbu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Nomizo ķiploka daiviņas. Stilbā veic aptuveni 2 cm dziļus iegriezumus, tajos bāž iekšā ķiplokus. Ierīvē stilbu ar sāli un sinepēm un atstāj uz 30 minūtēm.
Uzkarsē krāsni līdz 250 grādiem. Liek stilbu uz cepamās plāts, pārslaka ar eļļu un cep, pirmās 15 minūtes pie 250 grādiem, pēc tam temperatūru samazina līdz 200 grādiem.
Cūkas stilbs cepas no 1.5 h līdz 2.5 h, atkarīgs no tā lieluma. Gatavību pārbauda iedurot ar nazi, ja gaļa mīksa un netek asinis, var ņemt laukā.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru