Sastāvdaļas:
50 g rauga, 1 ola, 3 ēd.k. cukura, 1/2 t.k. sāls, 300 ml piena, 2 ēd.k. ūdens, 30 ml eļļas, 600- 700 g miltu
Vispirms gatavo ieraugu. Bļodā savieno raugu ar 1 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. miltu un siltu ūdeni. Apsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā līdz ieraugs ir palielinājies apjomā divas reizes.
Pa to laiku sakuļ olu ar sāli un uzsilda pienu, pievieno uzrūgušajam ieraugam kopā ar atlikušo cukuru, eļļu un pusi miltu. Mīca mīklu ar rokām. Pa daļām pievieno miltus un turpina mīcīšanu līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Tas prasīs aptuveni 10-15 minūtes. Uzber mīklai nedaudz miltu un apsedz bļodu ar dvieli.
Liek siltā vietā un raudzē. Pēc 30 min mīklu nomīca, apber ar miltiem, apklāj un liek atkal raudzēties uz 30 min.
No rauga mīklas var pagatavot gan sāļos, gan saldos pīrāgus, plātsmaizes, bulciņas, maizi u.c. gardumus. Mīkla ir mīksta un pufīga.
50 g rauga, 1 ola, 3 ēd.k. cukura, 1/2 t.k. sāls, 300 ml piena, 2 ēd.k. ūdens, 30 ml eļļas, 600- 700 g miltu
Vispirms gatavo ieraugu. Bļodā savieno raugu ar 1 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. miltu un siltu ūdeni. Apsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā līdz ieraugs ir palielinājies apjomā divas reizes.
Pa to laiku sakuļ olu ar sāli un uzsilda pienu, pievieno uzrūgušajam ieraugam kopā ar atlikušo cukuru, eļļu un pusi miltu. Mīca mīklu ar rokām. Pa daļām pievieno miltus un turpina mīcīšanu līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Tas prasīs aptuveni 10-15 minūtes. Uzber mīklai nedaudz miltu un apsedz bļodu ar dvieli.
Liek siltā vietā un raudzē. Pēc 30 min mīklu nomīca, apber ar miltiem, apklāj un liek atkal raudzēties uz 30 min.
Uzrūgušo mīklu nomīca un gatavo vēlamos izstrādājumus. Pirms cepšanas mīklu apsmērē ar sakultu olu, olu dzeltenumu vai pienu, lai iegūtu zeltainu garoziņu.
No rauga mīklas var pagatavot gan sāļos, gan saldos pīrāgus, plātsmaizes, bulciņas, maizi u.c. gardumus. Mīkla ir mīksta un pufīga.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru