500 ml piena, 100 g tumšās šokolādes, 1 olu baltums, 2 ēd.k. cietes, 2 ēd.k. cukura, 3 t.k. vaniļas cukura, šķipsniņa sāls
Uz lēnas uguns katliņā liek sildīties 400 ml piena ar gabaliņos salauztu šokolādi, cukuru un vanilīnu. Maisa līdz šokolāde izkususi un piens sāk vārīties. Tad pievieno atlikušo pienu, kas sajaukts ar kartupeļu cieti, un turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Noliek malā, lai nedaudz padziest. Sakuļ olu baltumu ar šķipsniņu sāls un iecilā atdzist sākušajā pudiņā. Lej traukos, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī sastingt.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru