piektdiena, 2013. gada 4. janvāris

"Gotiņas" kūka ar lazdu riekstiem




Sastāvdaļas:
mīklai- 150 g miltu, 100 g auksta sviesta, 50 g pūdercukura, 1 olu dzeltenums, naža gals sāls,
pildījumam- kārba vārīta iebiezinātā piena ar cukuru, 100 g sviesta, divas saujas lazdu riekstu

Izsijātiem miltiem pievieno gabalos sagrieztu sviestu, sāli un cukuru. Visu saberž ar rokām. Pievieno olu dzeltenumu un ātri samīca (ja nepieciešams, pievieno 1-2 t.k. auksta ūdens). Mīklu saveļ bumbā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapi uz 1h. Pēc tam mīklu ieklāj formā un liek cepties 180 grādos uz 10-15 min. Atdzesē.
Katliņā liek iebiezināto pienu ar sviestu un karsē līdz masa ir viendabīgi savārījusies. Pildījumu lej uz izceptās kūkas pamatnes un dekorē ar veseliem lazdu riekstiem.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru