svētdiena, 2013. gada 20. janvāris

Svētku kliņģeris



Sastāvdaļas:
mīklai- 1 glāze piena, 50 g rauga, 200 g cukura, 1/2 t.k. sāls, 200 g sviesta, 2 olas, 650- 800 g miltu, 1/2 t.k. kurkumas vai safrāna
pildījumam- 190 g marmelādes, 100 g rozīnes, 100 g aprikozes
drumstalām- pa 50 g sviesta, cukura, miltu
1 ola pārziešanai

Vispirms gatavo ieraugu. Bļodā savieno raugu ar 1 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. miltu un 2 ēd.k. silta ūdens. Apsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā līdz ieraugs ir palielinājies apjomā divas reizes. Tad tam pievieno uzsildītu pienu, sāli, 100 g cukura, 200 g miltu un kurkumu vai safrānu. Samaisa, pārsedz ar dvieli un noliek malā. Atsevišķi saputo sviestu ar pāri palikušo cukuru, pa vienai pieputo klāt olas un pievieno mīklai. Pa daļām liek klāt miltus un mīca, līdz tā vairs nelīp klāt pie rokām. Pārkaisa ar miltiem un pārsedz ar dvieli. Liek raudzēties uz 1 stundu.
Marmelādi un aprikozes sagriež gabaliņos.
Gatavo mīklu izmīca, liek uz galda un plāni izrullē, lai veidotos taisnstūris. Virsū liek marmelādi un žāvētos augļus. Satin garā ruletē un uz cepamās plāts veido kliņģeri. Atstāj 10 min uzbriest.
Tikmēr gatavo drumstalas. Traukā savieno miltus, cukuru, sviestu un ar rokām saberž.
Kliņģeri pārsmērē ar sakultu olu un pārber ar drumstalām. Liek sakarsētā krāsnī uz 50 min pie 180 grādiem.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru