sestdiena, 2013. gada 20. jūlijs

Siera kūka (bez cepšanas)



Sastāvdaļas:
450 g svaigā siera, 200 ml saldā krējuma, 100 g cukura, 30 g gaišā ruma, 3 ēd.k. citrona sula, 3 t.k. želatīna, 3 t.k. ūdens
pamatnei- 200 g cepumu, 100 g kausēta sviesta

Vispirms gatavo pamatni. Sadrupina cepumus un sajauc ar sviestu. Masu pilda formā ar noņemamām malām un ievieto sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 min. Atdzesē.
Svaigo sieru sajauc ar rumu, cukuru un citrona sulu. Saldo krējumu saputo un pievieno siera masai. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Pēc tam silta ūdens peldē izkausē un pielej krēmam. Siera masu pilda uz cepumu pamatnes, nolīdzina virskārtu un novieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Pasniedz ar ogu un/vai augļu mērci.
Lai labi garšo!
 

2 komentāri: