pirmdiena, 2013. gada 21. janvāris

Pelmeņi ar gaļu


Sastāvdaļas:
3 glāzes miltu, 1 glāze ūdens, 1 ola, 1/2 t.k. sāls
pildījumam- 600 g jauktas maltās gaļas, sīpols, 1 t.k. sāls, pipari, 3 ēd.k. piena

Uz galda ber miltus, iemaisa sāli, pievieno olu un ūdeni. Mīca, līdz mīkla kļūst gluda un elastīga. Gatavo mīklu liek celofāna maisiņā vai pārtikas plēvē un novieto ledusskapī, lai tā neapkalst.
Malto gaļu vēlreiz izmaļ gaļas mašīnā vai blenderī, pievieno sasmalcinātu sīpolu, pienu, garšvielas un samaisa.
Mīklu plāni izrullē, izspiež aplīšus un liek virsū pildījumu. Pārloka uz pusēm un saspiež maliņas.
Gatavos pelmeņus var vārīt uzreiz vai arī likt saldētavā.

Svarīgi! Liekot pelmeņus saldētavā, tie vispirms ir jāizkārto uz dēlīša un jāsasaldē atsevišķi un tikai pēc tam tos var bērt kopā kastītē vai maisā. Pretējā gadījumā pelmeņi salips kopā.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru