Ņujorkas siera kūka atšķiras ar to, ka tās gatavošanā tiek izmantots arī skābais krējums. Gala rezultāts- maiga, krēmīga, bagātīga siera kūka, kas pati kūst uz mēles.
Šo siera kūku ieteiktu gatavot jau iepriekšējā dienā, jo tad tās garša un tekstūra būs visizteiktākā.
Sastāvdaļas:
600 g krējumsiera, 200 g cukura, 2 t.k. vaniļas cukura, 3 olas, 150 g skābā krējuma
pamatam- 300 g smilšu cepumu (Selga), 150 g kausēta sviesta
glazūrai- 200 g skābā krējuma, 80 g cukura, 1 t.k. vaniļas cukura
Cepumus saberž, pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi izmaisa. Masu klāj formā (26 cm ø) ar noņemamām malām, izlīdzina un nedaudz piespiež. Liek cepties 180 grādos uz 8-10 min. Atdzesē.
Krējumsieram pievieno cukuru un vaniļu un puto 5 minūtes. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi saputo. Beigās liek klāt skābo krējumu un atkal saputo. Pildījumu lej uz izceptās pamatnes un liek cepties 180 grādos uz 45 minūtēm. Tikmēr glazūrai sakuļ skābo krējumu ar cukuru un vaniļu stingru (aptuveni 10 min).
Pēc noteiktā laika, ņem kūku laukā no krāsns, uzlej krējuma masu, izlīdzina un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Tad izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un atstāj kūku atdzist. Kad tā ir atdzisusi, novieto ledusskapī uz vismaz pāris stundām, bet labāk visu nakti.
Gatavai kūkai ar nazi apvelk gar formas malām, lai formu būtu vieglāk noņemt.
Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru