sestdiena, 2013. gada 19. janvāris

Banoffee kūka


Sastāvdaļas:
mīklai- 250 g miltu, 150 g sviesta, 100 g cukura, 1 olu dzeltenums, šķipsniņa sāls, 2-3 ēd.k. auksta ūdens
pildījumam- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena ar cukuru, 50 g sviesta, 3-4 banāni, 200 g saldā krējuma, 2 ēd.k. cukura

Bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli, iekapā aukstu sviestu, ar rokām saberž līdz veidojas drupačas. Tad pievieno olu dzeltenumu un aukstu ūdeni. Ātri samīca mīklu, saveļ to bumbā un ietin pārtikas plēvē. Uz 20 min novieto ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni. Mīklu klāj formā ar augstām maliņām, sadursta ar dakšu, virsū liek cepamo papīru un slogam uzber pupas vai zirņus. Liek cepties 10 min pie 180 gradiem, tad ņem nost slogu un uz 5 min atpakaļ cepeškrāsnī līdz apbrūnē. Atdzesē.
Tikmēr katliņā uz mazas uguns liek karsēties iebiezināto pienu ar sviestu. Vāra 10 min līdz masa kļuvusi viendabīga.
Banānus nomizo un sagriež ripiņās. Saldo krējumu ar cukuru sakuļ stingrās putās.
Uz šķīvja liek atdzesēto mīklas pamatni, noklāj ar iebiezinātā piena masu, izlīdzina. Pa virsu kārto banānus un noslēgumā dekorē ar putukrējumu.
Kūku novieto ledusskapī uz pāris stundām, lai savelkas.
Lai labi garšo!



1 komentārs: