svētdiena, 2013. gada 10. februāris

Liellopu gaļas steiks ar sarkanvīna mērci


Sastāvdaļas:
liellopu fileja, sāls, pipari, sviests cepšanai
mērcei- glāze sarkanvīna, 1/2 glāze gaļas buljona, sāls

Fileju sagriež apmēram 3 cm lielos gabalos. Rupji sasmalcina piparus. Uz pannas izkausē sviestu. Gaļu ierīvē ar pipariem un sāli un liek cepties sakarsētā pannā. Cep no katras puses 1-1.5 min. Lai gaļu saglabātu siltu, to pārliek traukā, kuram pārklāj foliju un novieto siltā vietā. Tikmēr pannā, kurā cepās gaļa, ielej sarkanvīnu un buljonu un vāra, līdz mērce sabiezē (aptuveni 10 min). Pēc garšas pievieno sāli.
Uz šķīvja liek steika gabalu, pārlej mērci. Piedevās var pasniegt kartupeļus un/vai svaigus dārzeņus.
Lai labi garšo!

1 komentārs: