pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Tomātu krēmzupa


Sastāvdaļas:
800 g tomātu bez mizas savā sulā, 2 sarkanās paprikas, 3 ķiploka daiviņas, 50 g kausētā siera, pēc garšas cukurs, sāls, pipari

Vispirms cepeškrāsnī liek veselas paprikas un cep aptuveni minūtes 20, līdz miziņa ir kļuvusi melnīgsnēja. Tikmēr katliņā liek vārīties tomātus savā sulā. Kad paprikas izcepušās, tās liek celofāna maisā, kuram aizsien galu. Pēc minūtēm 5 sien maisu vaļā un velk nost mizu un iztīra sēklas. Paprikas un ķiplokus pievieno tomātiem, savāra un sablendē. Pieliek kausēto sieru un garšvielas. Karsē, līdz siers pilnībā izkusis.
Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru