pirmdiena, 2013. gada 25. februāris

Kokosriekstu kēksiņi


Sastāvdaļas:
200 g sviesta, 4 olas, 250 g cukura, 400 g miltu, 200 ml paniņu, 50 g kokosriekstu skaidiņu, 2 ēd.k. cepamā pulvera, 3 ēd.k. vaniļas cukura, 2 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
glazūrai- 2 olu baltumi, glāze cukura, 1/2 glāze ūdens

Lielā bļodā saputo sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas. Samaisa miltus ar cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņām un pamīšus ar paniņām piejauc sviesta masai.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
Mīklu pilda formiņās, lai būtu aizpildītas 3/4 formas, jo cepoties kēksiņi pacelsies. No šī mīklas daudzuma sanāks aptuveni 24 kēksiņi.
Cep 30- 35 minūtes.
Glazūrai mazā katliņā sajauc ūdeni ar cukuru un liek uz plīts vārīties. Karsē 10 minūtes, bet nemaisa. Saputo olu baltumus stingrās putās, turpinot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto sīrupu. Puto 5 minūtes, līdz glazūra vairs nav karsta.
Atdzesētus kēksiņus pārklāj ar glazūru un kokosriekstu skaidiņām.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru