Sastāvdaļas:
250 g biezpiena, 2 olas, 100 g skābā krējuma, 80 g cukura, 2 t.k. vaniļas cukura, 1/2 glāzes dzērveņu
mīklai- 200 g miltu, 120 g sviesta, 50 g cukura, šķipsniņa sāls, 3 ēd.k. ūdens
drumstalām- pa 80 g sviesta, miltu, cukura
Vispirms gatavo mīklu. Sajauc miltus ar cukuru un sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar rokām saberž. Pielej aukstu ūdeni, ātri samīca un saveļ bumbā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu klāj formā (24 cm ø), sadursta ar dakšiņu, uzliek slogu un liek cepties uz 8 minūtēm. Atdzesē.
Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļu un skābo krējumu. Iemaisa dzērvenes.
! Ja tiek izmantotas saldētas dzērvenes, tās nevajag atkausēt, bet uzreiz pievienot biezpiena masai!
Masu lej uz izceptās pamatnes.
Ar rokām saberž miltus, cukuru, gabaliņos sagrieztu sviestu, līdz veidojas drupačas. Uzber uz mīklas.
Kūku liek cepties uz 45 minūtēm. Gatavu atdzesē.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru