svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Cēzara salāti


Klasiski cēzara salāti tiek gatavoti no romiešu salātiem un grauzdiņiem, kas tiek pasniegti ar mērci no eļļas, olām, Worcestershire mērces, ķiplokiem un parmezāna siera.
Mūsdienās šiem salātiem ir pieejamas vairākas variācijas, pasniedzot tos ar vistu, bekonu vai garnelēm, kā arī pamainot mērces sastāvdaļas.
Šeit es piedāvāju slinko salātu versiju- kad nav daudz laika un negribas īpaši iespringt gatavojot. Salātus var papildināt ar ceptas vistas vai bekona gabaliņiem.

Sastāvdaļas:
romiešu salāti, 4 šķēles baltmaizes, 80 g cietā siera, olīveļļa
mērcei- 100 g majonēzes, 4 anšovi, 1 ķiploka daiviņa, citrona sula

Maizei nogriež garozu, sagriež kubiņos un apslaka ar olīveļļu. Liek cepeškrāsnī līdz grauzdiņi kļuvuši zeltaini.
Gatavo mērci- blenderī sajauc majonēzi ar anšoviem un ķiploku, pēc garšas pievieno citrona sulu.
Traukā saplucina salātus, sajauc tos ar mērci, lai katra salātlapiņa būtu pārklāta (vislabāk to darīta ar rokām). Pārber grauzdiņus un uzrīvē sieru.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru