Šis krēms ļoti atgādina klasisko itāļu desertu panna cotta, vienīgi tas nav tik trekns, jo daļa saldā krējuma tiek aizvietota ar pienu, bet baltā šokolāde piešķir desertam īpaši maigu garšu.
Sastāvdaļas:
200 ml piena, 200 ml saldā krējuma, 100 g baltās šokolādes, 1 ēd.k. vaniļas cukura, 4 t.k. želatīna
Uzbriedina želatīnu. Katliņā uz lēnas uguns liek karsēties pienu ar gabaliņos salauztu šokolādi, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Ņem nost no uguns un pievieno uzbriedināto želatīnu. Noliek malā, lai atdziest.
Tikmēr saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un, turpinot kulšanu, pievieno atdzisušo piena/šokolādes masu. Salej trauciņos un novieto ledusskapī uz 1h, kamēr krēms sastingst.
Pasniedz ar augļiem un ogām pēc izvēles.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru