ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Vārītais krēms

Vārītais krēms ir viens no populārākajiem krēmiem. Tas ir maigs un bagātīgs. Ar to var pildīt kūkas, biskvītus, ruletes un eklērus.  Pievienojot šokolādi, ogas, sīrupus, var iegūt neskaitāmas krēma variācijas.

Sastāvdaļas:
250 ml piena, 100 g cukura, 100 g miltu, 4 olas, 250 g sviesta, 1 ēd.k. vaniļas cukura

Olas sakuļ ar cukuru un miltiem tā, lai nebūtu kunkuļu. Uzliek karsēties pienu ar vaniļas cukuru. Kad piens uzvārījies, tam, nepārtraukti maisot, uzmanīgi pievieno olu masu. Trauku liek karsta ūdens peldē un maisa, līdz masa sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesē, ik pa laikam apmaisot.
Sviestu saputo un pievieno atdzisušajai krēma masai, kārtīgi sajauc.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru