Sastāvdaļas:
4 olas, 4 ēd.k. cukura, 4 ēd.k. miltu, 3 ēd.k. kakao pulvera
krēmam- 2 olas, 50 g cukura, 50 g miltu, 100 g sviesta, 2 t.k. vaniļas cukura,
4 ēd.k. aveņu ievārījuma, 2 ēd.k. ruma
Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pievieno kakao. Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Pa daļām olu dzeltenumos iecilā olu baltumus un miltus. Mīklu lej uz ietaukotas cepamplāts un liek cepties sakarsētā krāsnī uz 15- 20 min.
Gatavu biskvītu nedaudz padzesē, tad izgāž uz cepamā papīra, kas parkaisīts ar kakao un cukuru un uzmanīgi satin. Atdzesē.
Tikmēr gatavo krēmu.
Olas sakuļ ar cukuru un miltiem tā, lai neveidotos kunkuļi. Uzliek karsēties pienu ar vaniļas cukuru. Kad piens uzvārījies, tam, nepārtraukti maisot, uzmanīgi pievieno olu masu. Trauku liek karsta ūdens peldē un maisa, līdz masa sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesē, ik pa laikam apmaisot.
Sviestu saputo un pievieno atdzisušajai krēma masai, kārtīgi sajauc.
Biskvītu atritina un pārslaka ar rumu. Pārziež ar aveņu ievārījumu. Virsū klāj krēmu. Biskvītu saritina ruletē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Lai labi garšo!
Cik daudz piena jāliek? Nav minēts.
AtbildētDzēst