pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Gulašs podiņos ar mīklas vāciņu



Sastāvdaļas:
400 g liellopu gaļas, 2 burkāni, 6-7 kartupeļi, sīpols, sāls, pipari, 1 t.k. ķimenes, 1 paciņa saldās paprikas pulvera, 4 lauru lapas
mīklai- 20 g rauga, 1 ēd.k. cukura, sāls, 150 ml piena, 2 ēd.k. ūdens, 2 ēd.k. eļļas, 300 g miltu

Vispirms gatavo mīklu. Bļodā savieno raugu ar cukuru, 2 ēd.k. miltu un siltu ūdeni. Apsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā, līdz ieraugs ir palielinājies apjomā divas reizes.
Pa to laiku uzsilda pienu, pievieno uzrūgušajam ieraugam kopā ar eļļu un pusi miltu. Mīca mīklu ar rokām. Pa daļām pievieno miltus un turpina mīcīšanu, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Uzber mīklai nedaudz miltu, apsedz bļodu ar dvieli un novieto siltā vietā uz 30 minūtēm.
Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Dārzeņus nomazgā un nomizo. Kartupeļus griež kubiciņos, burkānus- pusapļos, bet sīpolus smalki sakapā. Dziļā pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno gaļu. Kad gaļa apcepusies, liek klāt burkānus, kartupeļus un visas garšvielas. Pasautē pāris minūtes, tad pielej 700 ml ūdens un, kad tas sāk vārīties, ņem nost no uguns.
Gulašu sadala vienādi 4 podiņos, katrā ieliek vienu lauru lapu.


Uzrūgušo mīklu nomīca, sadala 4 daļās. Katru saveļ bumbā, kuru pēc tam izrullē, lai veidotos podiņam vāciņš. Katram podiņam uzliek vāciņu, mīklas malas ar pirkstiem piespiežot klāt.
Podiņus liek uz cepamās plāts un novieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru