Sastāvdaļas:
liellopu fileja, olīveļļa, sasmalcināts rozmarīns, timiāns, majorāns, melnie pipari, sāls
marmelādei- 300 g sīpolu, olīveļļa, 100 ml sarkanvīna, 1 ēd.k. cukura, sāls, 1 ēd.k. balzamiko etiķa, timiāns, rozmarīns
Liellopu fileju nomazgā, nosusina un sagriež gabalos. Pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar garšaugiem. Ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 2 stundām.
Pēc 2 stundām, gaļu pārkaisa ar sāli un apcep uz karstas pannas olīveļļā no visām pusēm un pēc tam novieto cepeškrāsnī uz 3-8 minūtēm, atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes un steiku izmēriem.
Pannā, kurā cepās steiki, ielej olīveļļu un viegli apcep pus gredzenos sagrieztus sīpolus. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sautē līdz šķidrums ir reducējies un sīpoli kļuvuši mīksti. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz vīna vai ūdens.
Steikus pasniedz karstus uzreiz pēc cepšanas kopā ar sīpolu marmelādi.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru