svētdiena, 2012. gada 16. decembris

Vaniļas zefīrs

 
Sastāvdaļas:
2 olu baltumi, 2 glāzes cukura, pus glāze ūdens, 3 t.k. želatīna, 1 t.k. vaniļas cukura, 2 ēd.k. citrona sulas, 3 ēd.k. pūdercukura, 1 ēd.k. kartupeļu cietes
 
Katliņā savieno cukuru ar ūdeni, liek vārīties līdz izveidojas sīrups (aptuveni 10 minūtes).
 
 
Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu.
 
 
Kad sīrups savārījies, to ņem nost no uguns un pievieno želatīnu. Turpinot kult olu baltumus, pakāpeniski pievieno karsto sīrupu. Puto līdz masa ir atdzisusi un kļuvusi tik bieza, ka nekrīt ārā no karotes. Uz plāts, kas nobārstīta ar pūdercukura un kartupeļu cietes maisījumu, izspiež zefīriņus un atstāj sastingt vismaz uz divām stundām.
 
 
Svarīgi! Ar gatavo masu jāstrādā uzreiz, jo tā ātri sastingst!
Kad zefīri kļuvuši stingrāki, tos apviļā pūdercukura un kartupeļu cietes masā.
Lai labi garšo!
 
 
 
 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru