trešdiena, 2012. gada 12. decembris

Piparkūkas II



Sastāvdaļas:
1 glāze iesala ekstrakta, 150g cukura, 150g sviesta, aptuveni 700g miltu, 1 ola, 2ēd.k. piparkūku garšvielu, 1t.k. cepamā pulvera.


Katliņā uzkarsē iesala ekstraktu, cukuru un sviestu. Karstajā masā iemaisa pusi miltu un garšvielas. Sakuļ, lai mīklā nebūtu kunkuļu.

 
Padzesētā masā iemaisa sakultu olu un pakāpeniski piemīca klāt miltus sajauktus ar cepamo pulveri. Mīca kmēr mīkla kļuvusi viendabīga un gluda.
Svarīgi! Nedrīkst pielikt par daudz miltu, jo mīkla atdziestot kļūs cietāka.
Gatavo mīklu tin pārtikas plēvē un liek vismaz uz vienu nakti ledusskapī, lai garšas savilktos.
Pirms cepšanas mīklu patur siltumā, izveltnē, izgriež figūras un liek cepties 200 grādos 5-10 minūtes.
 
 
Piparkūkas atdzesē uz plāts. Dekorē ar glazūru. Lai labi garšo!
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru