trešdiena, 2013. gada 29. maijs

Baltmaize ar zaļumiem un sieru



Sastāvdaļas:
20 g svaigā rauga, 500 g miltu, 300 ml silta piena, 100 g skābā krējuma, 1 ēd.k. cukura, 1/2 t.k. sāls,
2 ēd.k. kaltētu zaļumu pēc izvēles, kas sajaukti ar sāli, 40 g rīvēta siera

Sajauc raugu ar cukuru un atstāj uz dažām minūtēm, līdz masa uzrūgst. Pievieno skābo krējumu istabas temperatūrā. Miltus sajauc ar sāli un pakāpeniski ar silto pienu iejauc mīklā. Visu samīca, pārber ar miltiem, pārklāj dvieli un liek rūgt siltā vietā.
Kad mīkla uzrūgusi, to nomīca un sadala trīs vienādās daļās. No katras daļas veido garu desu, kuru apviļā garšvielu maisījumā. Kad tas darīts, liek visu kopā un sapin pīni.
Maizīti pārliek uz cepamās plāts, pārkaisa ar sieru un novieto cepeškrāsnī uz 30 minūtēm pie 180 grādu temperatūras.
Gatavu atdzesē.
Lai labi garšo!

1 komentārs: