sestdiena, 2013. gada 15. jūnijs

Liellopu gaļas burgers


Kad šašliki un desiņas apnikuši, bet grillsezona vēl rit pilnā sparā, laiks ķerties pie kaut kā jauna, viegli pagatavojama, bet ne mazāk garšīga. Šoreiz tie būs burgeri. Tos var gatavot mājās uz pannas vai cepeškrāsnī, bet labāk, protams, izmantot grilu svaigā gaisā.
Burgerus var papildināt ar siera šķēli, sēnēm, marinētiem vai svaigiem gurķiem, papriku, bekonu, dažādām mērcēm utt. Jāļaujas tikai fantāzijai!

Sastāvdaļas 5 personām:
1 kg liellopu maltās gaļas, 100 g cūku tauku, sāls, pipari,
5 burgermaizītes,
5 salātu lapas, 5 tomātu šķēles, 5 sīpolu ripiņas, sinepes, kečups, majonēze

Malto gaļu sajauc ar cūku taukiem, sāli un pipariem. Masu kārtīgi samīca un sadala 5 vienādās daļās (vienai kārtīgai kotletei nepieciešami aptuveni 200 g maltās gaļas). No katras daļas izveido kotleti aptuveni 2 cm biezumā, pa vidu ar pirkstu iespiež bedrīti, lai cepoties kotlete saglabātu savu formu un vidus nepaceltos. Liek cepties uz grila vai sakarsētas pannas. Cep no katras puses aptuveni 5 minūtes, līdz izveidojas brūna garoziņa.
Tikmēr burgermaizītes pārgriež uz pusēm un ar griezuma vietu uz leju novieto uz grila vai sakarsētā cepeškrāsnī. Maizītes uzsilda un viegli apbrūnina. Pēc tam bagātīgi apsmērē ar mērcēm pēc sirds patikas, uzliek kotleti, pa virsu salātlapu, tomāta un sīpola šķēli, otru maizes pusīti un bauda, kamēr karsts.
Lai labi garšo!
 

2 komentāri: