Sastāvdaļas:
6 olu dzeltenumi, 500 ml saldā krējuma, 6 ēd.k. cukura, vaniļas pāksts (var aizvietot ar 2 ēd.k. vaniļas cukura), 5 ēd.k. brūnā cukura, sviests trauciņu ietaukošanai
Olu dzeltenumus un cukuru saputo vienmērīgā masā. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un kopā ar saldo krējumu liek uz uguns karsēties. Kad saldais krējums uzvārījies, to izkāš caur sietiņu un pievieno olu masai. Visu rūpīgi samaisa. Sagatavoto masu lej mazos, karstumizturīgos trauciņos, kas pirms tam ietaukoti ar sviestu. Trauciņus kārto dziļā cepešpannā, kurā ielej karstu ūdeni tā, lai krēma trauciņiem tas būtu līdz pusei. Pannu ar trauciņiem ievieto krāsnī, kas uzsildīta līdz 110 grādu temperatūrai. Cep apmēram 50 minūtes. Krēms brulē ir gatavs, kad masa ir sarecējusi.
Pirms pasniegšanas krēmu atdzesē, pārber ar brūno cukuru, kuru izkausē ar virtuves degli līdz veidojas karamele. Ja nav pieejams virtuves deglis, var atsevišķi katliņā karamelizēt cukuru un to pārliet krēmam.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru