Sastāvdaļas:
500g cukurs, 200ml ūdens, 3ēd.k. medus, 200g sviests, 1 ola, 1t.k. sodas, 3ēd.k. piparkūku garšvielas, aptuveni 1kg milti.
Vispirms ir jāizvāra cukura sīrups. To, protams, var arī nopirkt gatavu, bet es dodu priekšroku paštaisītam.
Katliņā ieber cukuru un karsē līdz tas pilnībā izkusis. Tas aizņems aptuveni 15 minūtes. Jo ilgāk karsēsi, jo tumšāka būs mīkla, bet jāuzmanās, lai cukurs nepiedegtu.
Nepārtraukti maisot karsto cukura masu, lej klāt ūdeni, maisa līdz sīrups savārījies. Pievieno medu un sviestu, ņem nost katliņu no uguns. Kad sviests ir izkusis, pievieno garšvielas un glāzi miltu. Kārtīgi izmaisa, lai nepaliktu kunkuļi (ja nepieciešams izmanto mikseri).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru